2 comments Add yours
 1. Hej!
  Jag har inte fått diagnosen, men jag har en fundering som jag inte har lätt att leta fram online. Det är nämligen så att när jag svettas mycket eller liknande kan jag få mini-blåsor på sidan av händerna och fötterna. Det kommer i perioder så det är inte väldigt illa men det är såklart irriterande och det kliar supermycket när jag har det.

  Jag misstänker att det har något att göra med svettningarna (typ att saltet i vattnet torkar ut huden eller har någon slags reaktion som gör att det bildas massa “blåsor”). Men jag vet inte, och såklart om det finns någon annan därute som har liknande och vet något som funkat att ta mot det.

  Sen, eftersom jag inte är diagnotiserad eller liknande, hur vet man när det är “mer än vanligt”. För jag har inte direkt blivit lärd att söka hjälp för mer än när man svettas och det luktar illa. Jag hör mer att man inte ska söka hjälp för “småsaker”, hur vet man när man är van vid isåfall “mer än vanligt”?

  1. Hej Neah,
   Det kan handla om så kallat dyshidrotiskt eksem. Alltså att man får ett akut eksem av svettningarna. Behandlingen är främst att försöka bli av med svettningarna men jag tycker att du ska kontakta en hudläkare avseende detta. Att veta vad som är mer än vanligt när det kommer till svett är svårt. Jag tycker att om man är besvärad av det så ska man söka för det. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *